ANNO 1404

15. yüzyılı evlerimize konuk etmeye hazırlanan Anno serisinin yeni oyunu bizleri şaşırtan bir konuya sahip. atı ile Doğu arasındaki köprüyü kurun sloganı ile piyasaya sürülmeye hazırlanan yapım, tahmin edebileceğiniz üzere Doğu kültürünü içinde bulunduracak. Bu yıllarda dünyaya egemen olan Doğu kültürü, bilim ve teknoloji konularındaki gelişmeler ve Avrupa'dan üstün olan Doğu'nun oyuna konu alınması bizi oldukça şaşırttı. Anno 1404'de çölleri modernleştirmeye çalışacak, yeni teknolojileri kullanarak ekonomik ve diplomatik olarak zafere ulaşmaya çalışacağız.
Oyundaki binalar Doğu'nun mistik atmosferini bize fazlasıyla yaşatacak. Geçmişte var olan İpek yolu ve benzeri ticaret yollarını bizler de yapabileceğiz. Doğu'nun lüks tüketim mallarını Batı'ya götürerek satacak, korsanlardan kaçacak, Doğu ve Batı imparatorluklarının güvenini kazanacağız.

Macera başlasın!
Yine ufak bir gemi ile maceraya başlıyoruz. Bu gemimizde bulunan hammaddeler ile uygun gördüğümüz bir adaya ayak basacak ve ilk limanımızı kuracağız. Hemen burada dikkat etmemiz gereken bir nokta olacak. Artık adalar serinin diğer oyunlarındaki gibi dışarıdan göründüğü gibi olmayacak. Adaya ilk baktığınızda çoğunlukla sizin yanlış bir izlenime kapılmanızı sağlayacak. Yani bir ada size çok yeşillikli her şeyin yetişebileceği şekilde görünse de böyle olmayabilir. Bunu ancak o adaya liman kurduktan sonra görebileceksiniz. Artık limanlarımızı kuracağımız adalar da bizleri şaşırtacaklar, ayrıca oyunun dünyası ve adalar da daha büyük olacaklar. İşte bu yüzden Anno 1404 çok daha zorlu bir yapım olacak.
Limanımızı kurduktan sonra birkaç ev ve bu kişiler için iş olanakları yaratacağız. Tabi bu insancıkları mutlu etmek için de yemek ve bazı gerekli malları da adamızda bulundurmamız lazım. Aksi takdirde vatandaşlarımız çalışmayacak, şehrimizde üretim olmayacak ve dolayısıyla da gelişmiş bir adaya sahip olamayacağız.
Ufak bir gemi ile maceraya başlıyoruz. Bu gemimizde bulunan hammaddeler ile uygun gördüğümüz bir adaya ayak basacak ve ilk limanımızı kuracağız."
Doğu'yu keşfedin...
Biz vatandaşlarımız için ne kadar çalışsak da onlar mutlu olmak için bizden hep daha fazlasını bekleyecekler. Örneğin her türlü lüksü, besin olanaklarını, giyim olanaklarını sağlasanız da onlar bu lüksün daha fazlasına ihtiyaç duyacaklar. Bu da sizi yeni koloniler kurmaya ve yeni teknolojiler keşfetmeye teşvik edecek. İşte bu şekilde bir teşvik ile imparatorlar tarafından verilecek görevleri yapacak ve Doğu kültürünü keşfedeceksiniz.
Doğu medeniyetlerinin lüksünü öğrenen vatandaşlarınız artık buradaki malları da isteyecekler. Siz bu istekleri önce sadece ticaret ile geçiştirmelisiniz. Çünkü oyunun başlarında bir Doğu limanı kurabilmeniz için izniniz olmayacak. Kendinizi Doğu imparatorluklarının Sultan'larına sevdirdikten sonra, burada liman kurma hakkına erişebileceksiniz. Böylece kolonilerinizdeki vatandaşları çok daha kolay mutlu edeceksiniz. Ayrıca Doğu'da öğrendiğiniz yeni teknolojileri, Batı'da pazarlayarak diplomatik ve ekonomik olarak imparatorlukları kendinize bağlayabileceksiniz.
Gerçekçilik ve getirileri
Yenilenen oyun motoru ile oyunda çok iyi bir gerçekçilik yakalanmış. Dalgaların boyut ve farklılıkları, hava ve deniz koşullarındaki değişimler, her yapılan şehrin diğerinden farklı şekilde gelişmesi ve kendini tekrarlamaması gibi güzel gelişmeler var. Hepsi Anno 1404'ün yeni yapay zekalı grafik motoruna dayandırılmış. Yapım içinde gerçekçiliği arttıran ve göze hoş gelen birçok ayrıntı bulunacak. Örneğin gemimizden kargo indirirken ve yükleme yaparken bir vinç vasıtasıyla kargo gemi ve liman arasında geçiş yapacak. Bu tarz ayrıntılar Anno 1404'ün puanını arttıracak cinsten güzellikler.
"Oyunda sadece Batı imparatorlukları değil, Doğu imparatorlukları da yer alacak. Doğu'da yer alan kültürü ve bu kültürün topluluklarını, insanlarını görebileceğiz."
Optimize işlemi de gayet ayrıntılı yapılacakmış. Eski bilgisayarlarda bile takılmadan çalışabilen Anno serisinin tüm oyunları gibi, Anno 1404 de bilgisayarlarımızı zorlamayacak. Kolay menüleri ile oyuna yeni başlayanları da düşünen yapımcılar, profesyonel oyuncuların da yapımdan alacağı zevki arttıracaklarını her fırsatta belirtiyorlar. Eğer bu kadar özellik size yetmediyse sıkıldığınız zamanlarda Sandbox modunu açıp dilediğiniz gibi kolonileşme yaşayabileceksiniz.

Minimum Sistem Gereksinimleri;
OS: Windows 2000 / XP / Vista
Processor: Pentium IV 3 GHz
RAM: 1 GB
Video card: DirectX9 compatible graphics card, Shader2 with at least 128 MB RAM










0 yorum:

Yorum Gönder

1 9